Pagina 1 din 1

Cornell & Diehl - Bayou Night

MesajScris: 27 Feb 2011, 11:59
de zudo
Imagine

Continut: Burley, Virginia, Latakia, Perique, Turkish
Taietura: ribbon

A full strength Perique blend with a generous portion of stoved red Viginia, Latakia, Turkish and rough cut burley. A surprisingly cool smoke.


Am incercat prima oara acest tabac multumita lui Jazzmoke. Mai inainte gustasem blenduri americane, Chelsea Morning parca, prin amabilitatea lui Molia. Nu l-as putea numi english blend fiindca nu prea seamana. Constat ca tabacurile americane sunt mai rafinate, mai complexe, mai desavarsite. Acest blend, la fel ca si multe din surorile sale de peste ocean, te intampina cu un miros dulceag-acrisor de bulion de tomate. Aromele sunt naucitoare, in sensul bun, toate ingredientele facandu-si simtita prezenta. Notele de alune prajite (burley), condimente (perique) si afumatura (latakia cipriota, cred) stau in prim plan, fiind sustinute din umbra de virginii de calitate (stoved red VA) si turkish cu note dulci de pamant, lemn , fan dospit . Un distins coleg sintetiza foarte bine impresia generala asupra tabacurilor americane spunand ca "au gust de friptura la gratar" . Da, subscriu comparatiei, iar Bayou Night e un adevarat festin campenesc, in stil american, BBQ.
Unii spun ca ar contine 50 % perique, dar daca e asa perique-ul nu e foarte picant ci, mai degraba, bland si aromat - ca la Irish Oak.
Taria nicotinica sare bine peste medie dar pentru cei care au carente de vitamina N poate fi un tutun de toata ziua, recomandabil dupa mesele principale. Despre WAF presupun ca este tolerabil, e prea bun ca sa-i dau prea multa importanta, iar consoarta incepe sa se "dea pe latakii". :D

PS: o aerisire prealabila fumatei este obligatorie iar o presare, pentru cateva saptamani, este recomandabila.

Re: Cornell & Diehl - Bayou Night

MesajScris: 19 Mar 2011, 19:36
de Gordon
Am incercat un bol la ultima intalnire PCB. Nu stiu cat perique si burley are dar nu mi s-a parut sa fie lovitura de ciocan, ori am devenit eu imun la nicotina in ultima vreme. Cum fumata a venit dupa un trabuc picant cu aroma de migdale ::44), o latakie de la Dunhill combinate cu un suc de portocale, in melanjul de arome de la Sarlo, impresia lasta a fost de tutun bland, gustos, cu o aroma de pamant reavan si ceva ierburi uscate. Afumatura latakiei si picanteria periquelui se simt moderat.

Re: Cornell & Diehl - Bayou Night

MesajScris: 19 Apr 2012, 14:13
de atzitzi
Un tutun cu ceva snaga intr-insul. Amestecul generos de burley cu perique iti dinamiteaza simturile. Daca seful lui Dorel ar fuma pipa, asta ar fi tabacul lui preferat. Un tutun barbatesc, dintr-o bucata (facut din amestecuri multe).
De fumat ori seara ca sa adormi, ori dimineata ca sa te trezesti.
Cam obositor, primeste bun. Varianta comentata este cea bulk.

Re: Cornell & Diehl - Bayou Night

MesajScris: 19 Mar 2013, 09:28
de MarcBarbu
Tocmai am terminat mostra de la Petre si sunt nedumerit cumva: pentru iubitorii de va/per sunt clar tutunuri mult mai bune, pentru iubitorii de va/per/bu sunt tutunuri mai bune, pentru iubitorii de or sau or/la sunt clar tutunuri mai bune si daca iti displace vreun tip de tutun iar nu e pentru tine (avandu-le pe toate). Nu pot sa zic ca-i chiar prost, pentru ca tabacurile folsite sunt de calitate buna, se simt toate in amestec, insa nu inteleg cui ii e dedicat. In opinia mea, aduce mult cu tigarile de foi, si ca aroma si ca tarie, arde bine, si fumeaza uscat si rece. E total lipsit de rafinament si/sau eleganta, si duduie de nicotina. Probabil ca daca ar fi ieftin, as cumpara acest tabac odata, pentru vreo potentiala stare depresiva, sau pentru noaptea unei zile foarte obositoare la care as asocia un burbon cu multa turba. Bineinteles ca somnifer. Nu stiu cum sa il votez, pentru ca mi se pare un tabac care trebuie folosit exact ca un condiment foarte puternic: rar si putin. Probabil ca daca asi fuma zilnic acest tabac, m-ar plictisi si enerva. Merg sa ma ::10)

Re: Cornell & Diehl - Bayou Night

MesajScris: 19 Mar 2013, 15:53
de atzitzi
@MarcBarbu - daca ma uit la data postarii anterioare se pare ca ai fumat un tutun invechit cam un an.