Pagina 1 din 1

Half and Half

MesajScris: 08 Aug 2010, 16:11
de Cinabru
Tutun : virginia, burley
Aspect tutun : ribbon
Aroma : condimente, un pic de vanilie, cofetarie
Tarie : scazuta
WAF : mediu
Prezentare : plic de 50 de grame

Half and Half e genul de tutun despre care am citit multe, pe care eram curios sa il incerc (mai ales ca nu sunt deloc reticent cand vine vorba de mixturi cu burley) si pe care l-am fumat abia recent (multumiri, Zudo). Are pasionatii si detractorii sai, dar in esenta era prezentat ca un drugstore aromatic, cu mult burley si un casing prietenos pentru incepatori, la un pret decent si cu o istorie indelungata.

Si cum in ultima vreme tot fumez aromatice (o fi si din cauza verii) pachetul de Half and Half a venit la fix. Taiat foarte marunt, nu atat de umed pe cat m-as fi asteptat, aroma de patiserie si condimente, exact cum m-as fi asteptat. Se pune in pipa, se aprinde relativ usor si va arde constant pana la sfarsit, spre deosebire de alte tutunuri aromatice mai bine cotate. Gustul a fost marea surpriza : dincolo de casingul care se estompeaza spre jumatate predomina burley-ul, cu un pic de virginie. Chiar daca acea aroma de nuca bine coapta nu se mai simte prea clar din cauza aromelor artificiale, e un tutun mediu spre bun, decent si placut. Isi pierde din gust dupa jumatate, cand se amareste, dar ramane acceptabil pana la sfarsitul fumatei. Nivel mediu de nicotina, iar mirosul in camera este foarte placut si usor, se risipeste rapid.

Poate sa infierbante pipa destul de rau daca este fortat - ceea ce am constatat pe parcurs - moment in care incepe sa si intepe un pic, nu prea mult totusi. Suportabil. Spre final ramane un scrum grosier, amestecat cu fire nearse.

Concluzie : mai bun decat ma asteptam de la un aromatic de drogherie, cu un plus pentru gustul de burley, Half and Half e un tutun mediu, iar in anumite momente, cand ai pofta de ceva mai usor si mai dulceag, mai are un pic pana la aproape bun. L-as mai fuma, din cand in cand.