doresc un inel la pipa

Moderator: mrg

doresc un inel la pipa

Mesajde ironpriest » 30 Oct 2012, 07:33

buna ziua ! cine ma poate ajuta cu un sfat ? doresc un inel la pipa mea fabricata de dl.Marian Neagu , cine stie cum si din ce sa-l fac ? va multumesc anticipat ! :41)
Avatar utilizator
ironpriest
 
Mesaje: 3
Membru din: 03 Mai 2012, 18:08
Localitate: cluj

Re: doresc un inel la pipa

Mesajde Gordon » 30 Oct 2012, 08:42

Cred ca tu trebuie sa te hotarasti ce fel de inel vrei si apoi sa ne gandim cum il faci. Sunt inele din lemn, metal, plastic, chihlimbar, os, fildes, cauciuc, etc. Depinde ce-ti place si cum se asorteaza cu pipa ta. De obicei se adauga inele metalice. Daca pipa merita, din argint. Inele din argint gasesti la magazine sau la bijutieri. Va trebui sa iei masura inelului si apoi sa-l cauti.
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

doresc un inel la pipa

Mesajde ironpriest » 12 Noi 2012, 21:43

As vrea sa-i pun un inel de argint sau cupru, deoarece o respect si ma serveste de minune ! Ma poate sfatui cineva cum sa procedez ? va multumesc si fum rece
Avatar utilizator
ironpriest
 
Mesaje: 3
Membru din: 03 Mai 2012, 18:08
Localitate: cluj

Re: doresc un inel la pipa

Mesajde Twain » 12 Noi 2012, 23:23

Aşa cum a scris şi Robaina, poţi încerca la un bijutier, de preferinţă unul mai modest, pentru că unul "cu ştaif" ar putea să strâmbe din nas dacă vede că trebuie să lucreze la o lulea.
Acum ceva ani, eu am pus inel simplu la o pipă cu ajutorul unui ţigan argintar, care se pripăşise de câteva zile pe lângă o piaţă din cartierul unde locuiam atunci. Inelul n-a ieşit prea grozav şi după un timp chiar l-am dat jos, dar am văzut cît de repede şi uşor mi l-a făcut. În circa 20 de minute de încălzit la spirtieră, ciocănit şi pilit, inelul era gata! Şi asta în condiţiile lui de lucru, ca vai de lume, stând ghemuit turceşte pe asfalt, la un banc de lucru făcut dintr-o navetă de lemn întoarsă invers, cu o spirtieră din alamă şi cu nişte scule atât de jerpelite şi de vechi, încât m-am gândit că au trecut cel puţin printr-un război (Oituz? Plevna? Rovine?). Deci, dacă moşneagul ăla a reuşit să scoată dintr-o bucată de argint ceva care semăna a inel şi care s-a potrivit pe shankul pipei mele după o simplă măsurare cu o aţă, atunci un meseriaş adevărat, în condiţii "de laborator" şi cu scule speciale de bijutier, ar trebui să facă ceva net superior, zic eu.
În plus, îi poţi cere să-ţi graveze pe respectivul inel un model floral, o inscripţie specială, un blazon, sau, de ce nu, numele personalizat al pipei ce va fi înnobilată.
Câteva modele interesante poţi găsi pe acest SITE, dar poţi căuta şi alte exemple pe internet. După ce găseşti desenul care-ţi place, îl scoţi la imprimantă şi îl arăţi bijutierului. Iar de acolo se va ocupa el.
.
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Întreţinere şi reparare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron