Stanwell 185 Army Mount

Stanwell 185 Army Mount

Mesajde Humidor » 23 Dec 2008, 17:27

Astazi am trecut pe la JPB Victoriei 222 de doua ori. Prima oara nu am luat ceva deoarece era o imbulzeala de nedescris, toti cumparau cadouri, majoritatea erau nehotarati si se holbau prin geamul despartitor.
Intre timp am trecut pe la Baaron, facand cunostinta cu cateii lui care se sperie doar de ziar iar la intoarcere am dat din nou pe la magazin. De data asta mai aerisit si. Dupa ce m-am holbat si eu prin geam pret de 5 minute, am ales o pipa Stanwell 185 Army mount, sablata si neagra ca pacura.

Este prima pipa sablata si acum, dupa ce am pipait-o si am fumat-o incep sa inteleg valoarea acestor pipe. Prin sablare se mareste suprafata expusa si de aici rezulta si o disipare mai mare a caldurii. Partea inlaturata prin sablare este cea poroasa, care transmite caldura spre exterior. Astfel, degetele iau contact doar cu cealalta parte, care nu transmite atat de bine caldura si senzatia este una de pipa rece. Efectul subtierii partii poroase are ca efect si o mai buna degajare a caldurii, peretele fiind mai subtire tocmai in zona unde caldura se transfera mai bine. Per ansamblu, pipele sablate sunt asemeni unor radiatoare puse pe capatul unui motor. Rezultatul este un fum rece si o senzatie placuta la atingere rezultand pipata de exceptie.

Este adevarat ca pipele sablate pot ascunde anumite defecte, puncte de nisip, dar nu orice pipa poate fi sablata!
Prin sablare se formeaza linii asemanatoare reliefului care e musai sa fie centrate pe geometria pipei. Astfel, o pipa sablata capata o si mai mare valoare atunci cand de exemplu, cercurile sunt concentrice cu fundul pipei si perfect simetrice. Altfel sablarea are doar efet de racire dar nu si estetic.

Pipa pe care am cumarat-o are santurile de sablare perfect centrate cu pipa. Acest lucru denota ca bucata de briar nu a fost aleasa la intamplare, buza pipei fiind spre exteriorul bulbului iar fundul pipei catre centru.

Nu acelasi lucru se poate spune despre om pipa rusticata. In acest caz, santurile formate nu au acelasi efect de degajare al caldurii. Pipele rusticate ascund doar defectele si vin cu un efect vizual si doar atat. Se poate spune doar ca au o suprafata de degajare a caldurii ceva mai mare dar asta nu inseamna ca nu se incing.

[attachment=2]
P1011742.JPG
E neagra!


[attachment=1]
P1011743.JPG
E sablata!


[attachment=0]
P1011744.JPG
Sie e Stanwell!
Humidor
 
Sus

Re: Stanwell 185 Army mount

Mesajde cristi_l » 30 Dec 2008, 02:44

am si eu una din aceeasi serie, este numarul 84. Asa este, ascunde punctele de nisip, eu am smirgheluit buza din motive estetice si am descopeit un punct :cry: dar este o pipa buna la un pret bun.
cristi_l
 

Re: Stanwell 185 Army mount

Mesajde Humidor » 30 Dec 2008, 16:42

Eu zic ca e o pipa foarte buna la un pret bun!
Humidor
 

Re: Stanwell 185 Army mount

Mesajde Twain » 05 Ian 2009, 07:30

E foarte frumoasa. S-o fumezi cu placere. Inelul e de argint? Ca nu prea se distinge bine in poza...
Sper ca nu o sa uiti sa o aduci la intalnirea de vineri.

[quote="Humidor"]...Prin sablare se formeaza linii asemanatoare reliefului care e musai sa fie centrate pe geometria pipei. Astfel, o pipa sablata capata o si mai mare valoare atunci cand de exemplu, cercurile sunt concentrice cu fundul pipei si perfect simetrice. Altfel sablarea are doar efet de racire dar nu si estetic...

Ca sa ilustrez cele spuse de tine, adaug si eu acest [url=http://talbertpipes.blogspot.com/2008/05/how-to-read-your-sandblast.html]LINK[/url] in care am gasit mai demult cateva schite explicative despre sablare...foarte graitoare. :mrgreen:
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti
Sus


Înapoi la Cea mai recenta pipă

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

cron