Pagina 1 din 1

Colts - American Mixture

MesajScris: 25 Apr 2010, 10:09
de Cinabru
Tutun oferit de JPB la ultima intalnire.

Pachet alb de 40 de grame, cu sigla calutului (pe care o stiam de la pachetele de tigari Colts), American Mixture este un tutun produs de Scandinavian Tobacco Group, si din cate am gasit pe net e o mixtura recenta, 2009. Odata deschis pachetul, aroma este foarte asemanatoare cu cea a unui alt aromatic usor, Skandinavik Vanilla : patiserie, dulce, multa vanilie. Prajitura. Tutun potrivit de umed, din cate mi-am dat seama (in lipsa indicatiilor de pe pachet) o mixtura de virginie si cavendish. Nu mai sunt de multa vreme un fan al aromaticelor, dar din cand in cand se simte nevoia unei schimbari de gust si aroma.

Pus in pipa dupa o scurta aerisire, aprins foarte usor. American Mixture este un tabac foarte usor, puternic aromatizat. Pana spre jumatatea bolului gustul de vanilie este predominant, foarte dulce si foarte puternic, practic nu prea simti ca fumezi tutun. Abia mai apoi se simte cavendishul si, parca, un pic de virginie, dar la aceeasi intensitate scazuta. Nu are prea multa nicotina, arde bine pana la final, si nici nu m-am intalnit cu problemele comune la aromatice : arsuri de limba, pipa imbacsita sau infierbantata. Fara sa fie un tabac memorabil, chiar daca preferi mixturile prietenoase si pline de arome dulci, este un tutun mediu si usor de pipat.

Concluzie : cred ca ar fi indicat incepatorilor sau celor care vor sa alterneze virginiile si latakiile cu ceva care sa le aduca aminte de inceputuri. Perfect pentru situatiile de socializare printre civili, mai ales printre cei nefumatori, unde impresia lasata este pozitiva spre foarte. Pentru mine a fost un tutun-desert interesant. Ii dau mediu, in anumite circumstante poate fi aproape de bun daca iti place vanilia.

Re: Colts - American Mixture

MesajScris: 25 Apr 2010, 11:40
de zudo
Desi nu are umiditate ridicata la deschiderea pachetului aceasta se dezvolta pe parcursul fumatei. Aroma este puternic artificiala, in afara de vanilie am perceput si putina ciocolata. Nu am simtit nicio aroma naturala de tutun. Dupa jumatatea bolului devine amara si neplacuta, specifica aromaticelor . Nu e mare diferenta fata de Scandinavik Vanilla. Pipa de briar folosita a necesitat o temeinica si indelungata curatare. In afara de impresia buna ambientala nu are nicio calitate remarcabila ci dimpotriva. L-am votat foarte slab. Eu nu l-as recomanda nici incepatorilor !

Re: Colts - American Mixture

MesajScris: 25 Apr 2010, 19:31
de Lifelover
Two words: nu, multumesc. E un tutun ce se poate fuma fara repercusiuni, ma gandesc aici la tonguebite... si fara eforturi majore: arderea este constanta, aprinderea facila. Doar atat pot spune in apararea sa. Aroma clar artificiala de vanilie - continuata cu ceea ce pare sa fie o nota de bomboana chinezeasca cu aroma identic naturala de cireasa amara mucegaita, pe final (don't ask) - nu cred ca ar putea multumi pe altcineva decat un amator de aromate cu gust usor si nicotina pe sponci sau un fan al produselor vanilate, cel mult. Exista, cu siguranta, o piata pentru acest produs si suficienti cumparatori, dar eu am sa multumesc celor de la JPB pentru mostra, prin intermediul careia imi voi fi satisfacut curiozitatea, si am sa stau la mare distanta de el. E mai bun decat produsul omolog de la Stanwell, dar, in topul meu, mai sus de Slab nu sare.